| |||||||||||
| |||||||||||
| Anasayfa | İstanbul Trafik kameraları | Haber Ara | Resimler | İstanbul Rehberi | Seri ilanlar | İstanbul Haritası Video izle | Hava Durumu | Anketler | Sitene Ekle | RSS Kaynağı | SOHBET Paylaş | |||||||||||
KATEGORİLERHABER ARAEN ÇOK OKUNANLAR |
ANNELER GÜNÜ HEDIYESI IÇIN TIKLA ! Hediye SEVGiLiLER GÜNÜ HEDiYESi
MGK zirvesinde 'Aslında Ne Oldu'
Ülke TV’de yayınlanan 'Aslında Ne Oldu' programında, Ünal Tanık ve Hasan Öztürk, 7.5 saat süren Milli Güvenlik Kurulu zirvesini masaya yatırdı.
Ülke TV’de, son bir hafta içerisinde yaşanan olaylar her hafta bu programda tartışılıyor; Programda her hafta Türkiye’de ve dünyada yaşanan olaylar, neden-sonuç ilişkileri ve yerel -küresel perspektifleri ile değerlendirilecek. Olayların devinimi, değişimin hızı, iç ve dış odakların olaylara etkisi, tepkisi ve yakın gelecek öngörüleri ile çok farklı açılımlar Aslında Ne Oldu’da yer alıyor. Program daha fazla bilgi ve irdeleme ihtiyacı duyanların sorularına cevap veriyor. Türkiye’nin en çok okunan haber sitelerinden Haber7.com’un Genel Yayın Yönetmeni Ünal Tanık ve kısa bir süre önce adını ve kurumsal imajını yenileyen Ülke TV’nin Genel Yayın Müdürü Hasan Öztürk, olayların medya ve kamuoyunda çok konuşulmayan ayrıntılarına parmak basıyor ve üzerinde hiç düşünülmeyen yönlerini göstermeye çalışıyor. Yüksek tempolu bir gündem de, nefes kesen açıklamaların havada uçuştuğu bir dönemde Aslında Ne Oldu, Ünal Tanık ve Hasan Öztürk ile izleyenlere alternatif bakış açıları kazandırmayı hedefliyor. Programda gündeme damgasını vuran MGK zirvesi ve zirve sonrasında yapılan açıklama ele alındı. Hasan Öztürk açıklama ile Türkiye'de birşeylerin değişmeye başladığının ve olumlu gelişmelerinin izlerinin bulunduğunu belirtirken Ünal Tanık, toplantının bu kadar uzamasına dikkat çekerek sürecin çok sancılı geçeceğinin altını çizdi. Ünal Tanık, Askeri yargının kendine göre aldığı kararın sivil yargının önüne konmak istendiğini bu yüzden önünü görmekte zorlandığını belirtti. Tanık, Haber7.com'da yer alan bir haber yüzünden Askeri mahkemede yargılanmalarını da buna örnek gösterdi. Tanık, Cumhurbaşkanını yargılatmak için bir kesimin elinden geleni yapmasına karşın hakkında yargılama kararı bulunan bir kesimi ise yargıdan kurtarmak için müthiş bir baskı kurulmasına dikkat çekti. Hasan Öztürk, bazı medya organlarının "Uyandırma servisi" gibi bir rol üstlendiğini yaptığı haberlerle bazı kesimleri harekete geçirdiğini dile getirerek, askerleri sivil mahkemede yargılamayla ilgili CHP'nin gösterdiği gayrete dikkat çekti. Öztürk, Erdoğan ile Başbuğ arasında gerçekleşen görüşmelere dikkat çekti ve bu görüşmelerin birilerinin hesabını bozduğunu ve krizin bu görüşmelerle çözüldüğünü dile getirdi. Ünal Tanık, Türkiye'de bazı şeylerin değiştiğini, Askerin yapığı her açıklamayı emir telakki eden tek bir medyanın olmadığını, yargının artık brifing alma döneminin geride kaldığının altını çizdi. Tanık Org. Başbuğ'un son basın toplantısının 3 bölümden oluştuğunu ilk bölümde esip gürlediğini, ikinci bölümde iddialara cevap verdiğini üçüncü bölümde ise ilk bölümde kırıp döktüğü noktaları düzeltmeye çalıştığını söyledi. Hasan Öztürk, Hilmi Özkök ve İlker Başbuğ ile birlikte askeri kesimde yeni bir dönemin yaşandığını, komutanların yaptığı açıklamalarla toplumdaki gerilimi giderdiklerini, Başbuğ'un açıklamalarının felsefi içeriği bulunduğunu komutanların yaklaşımlarının hükümetin elini kolaylaştırdığını söyledi.
|
||||||||||
|
Net istanbul Altyapı: MyDesign Haber Sistemi |
|||||||||||