Son dakika haberi bulunmamaktadır.   İletişim    Reklam    Türkiye haritası,türkiye haritası ilçeler,türkiye haritası iller,türkiye harita,turkey maps  
Netistanbul.com hediye
Translate English Bedava Video izle
Anasayfa | İstanbul Trafik kameraları | Haber Ara | Resimler | İstanbul Rehberi | Seri ilanlar | İstanbul Haritası Video izle | Hava Durumu | Anketler | Sitene Ekle | RSS Kaynağı | SOHBET Paylaş

HABER ARA


Gelişmiş Arama

EN ÇOK OKUNANLAR

ANNELER GÜNÜ HEDIYESI IÇIN TIKLA ! Hediye SEVGiLiLER GÜNÜ HEDiYESi

DTP'li milletvekilleri için fezleke hazırlandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ve 8 milletvekilinin dokunuzmazlıklarının kaldırılması için fezleke hazırladı.

Kategori  Kategori : Dtp
Yorumlar  Yorum Sayısı : 0
Okunma  Okunma : 1558
Tarih  Tarih : 17 Temmuz 2009, 21:15
Google

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ile milletvekilleri Sebahat Tuncel, Osman Özçelik, Ayla Akat Ata, Fatma Kurtulan, İbrahim Binici, Sevahir Bayındır, Selahattin Demirtaş ve Aysel Tuğluk'un ''Siyasi Partiler Kanunu'na aykırılık'' suçundan dokunulmazlıklarının kaldırılması için fezleke hazırladı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Cumhuriyet Başsavcıvekili İbrahim Özyurt tarafından hazırlanan fezlekede, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturmada, DTP'nin ''2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu'na muhalefet'' eylemleri ile ilgili aynı Yasa'nın 69/9. ve 95. maddeleri gereğince siyasi yasaklanmalarına ilişkin parti teşkilat ve yönetimi hakkında Anayasa Mahkemesi'ne açmış olduğu 16 Kasım 2007 tarihli iddianamesini gerekçe ve delil göstermek suretiyle, aynı parti mensubu kişilerin il, ilçe yönetim ve teşkilatları ile belediye başkanlarının Siyasi Partiler Kanunu'nun 117. maddesine muhalefet suçunu işledikleri gerekçesi ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğu anımsatıldı.

Bu suç duyurusu üzerine yapılan soruşturmada, Anayasa Mahkemesi'nin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen iddianame ile ilgili henüz karar vermediği kaydedilen fezlekede, ''şüphelilerin milletvekili olmaları ve haklarındaki soruşturmanın yürütülme şeklinin farklı olması sebebiyle, milletvekili olan şüphelilerin bu evraktan ayrılarak basın soruşturma sırasına kaydına, diğer şüpheliler hakkındaki evrakın ise başka bir soruşturma evrakı üzerinden yürütülmesine karar verildiği'' belirtildi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının 16 Kasım 2007 tarihli iddianamesinde yer verilen, DTP milletvekilleri Tuncel, Özçelik, Ata, Türk, Kurtulan, Binici, Bayındır, Demirtaş ve Tuğluk ile ilgili iddiaların ve açıklamaların aktarıldığı fezlekede, ''2820 sayılı Kanun'un 78. ile 96. maddeleri arasında tarif edilen yasakların parti yönetim organlarında yer alan kişiler tarafından yapılması halinde 2820 sayılı Kanun'un 117. maddesi gereğince cezalandırılmaları gerektiği; şüphelilerin eylemlerinin her birinin yasada belirtilen yasaklar kapsamında kaldığı'' ifade edildi.

''Şüphelilerin milletvekili olmaları sebebiyle haklarında soruşturma ve kovuşturmanın yapılabilmesinin, Anayasa'nın 83/1. maddesinde düzenlendiği'' belirtilen fezlekede, söz konusu milletvekillerinin 2820 sayılı Kanun'un 117. maddesine muhalefet suçundan dokunulmazlıklarının kaldırılması gerektiği kaydedildi.

Fezleke, TBMM Başkanlığı'na sunulmak üzere Adalet Bakanlığı'na gönderildi.


-SİYASİ PARTİLER KANUNU-


Siyasi Partiler Kanunu'nun 117. maddesi, ''kanunun dördüncü kısmında yazılı yasak fiilleri işleyenler, fiil daha ağır bir cezayı gerektirmediği takdirde, altı aydan az olmamak üzere hapis cezası ile cezalandırılırlar'' hükmünü içeriyor.

Kanunun ''Çeşitli yasaklar'' başlıklı dördüncü kısmı ise siyasi partilere ilişkin ''Tüzük ve programlar ile parti faaliyetlerine ilişkin sınırlamalar'', ''Yan kuruluşlar yasağı'', ''Parti içi çalışmaların demokrasi esaslarına uygun olma zorunluluğu'', ''Üniforma giydirme ve güvenlik kuvvetlerinin görevlerini üstlendirme yasağı'', ''Kapatılan siyasi partiler ve mensuplarının durumu'' ile ''Kullanılamayacak parti adları ve işaretler'' düzenlemeleri içeriyor.

ANNELER GÜNÜ HEDIYELERI SEVGILIYE HEDIYE HEDIYE TOPTAN AL KAYSERi HABER
Yazdırılabilir Sayfa Yazdırılabilir Sayfa | Word'e Aktar Word'e Aktar | Tavsiye Et Tavsiye Et | Yorum Yaz Yorum Yaz

Dtp

En Çok Okunan Haberler

YENİ RESİMLER

'Ulusal medya 2010' teknikleri11 Mart 2011

ANKET

12 HAZİRAN'DA SEÇİMİ KİM KAZANIR ?







Tüm Anketler

Net istanbul
RSS Kaynağı | Yazar Girişi

istanbul haber istanbul Doğum günü hediyesi Yilbasi hediyeleri Hediye Estetik istanbul evden eve nakliyat istanbul evden eve nakliyat Anneler günü hediyeleri

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi


Arama sonucunda bulunan kayıtları görmek için lütfen TIKLAYIN