Son dakika haberi bulunmamaktadır.   İletişim    Reklam    Sohbet    Türkiye haritası,türkiye haritası ilçeler,türkiye haritası iller,türkiye harita,turkey maps  
Netistanbul.com sevgiliye hediye
Translate English Bedava Video izle
Anasayfa | İstanbul Trafik kameraları | Haber Ara | Resimler | İstanbul Rehberi | Seri ilanlar | İstanbul Haritası Video izle | Hava Durumu | Anketler | Sitene Ekle | RSS Kaynağı | Paylaş

HABER ARA


Gelişmiş Arama

EN ÇOK OKUNANLAR

SEVGİLİYE İLGİNÇ HEDİYE İÇİN TIKLA ! DOĞUM GÜNÜ HEDİYESİ SEVGiLiLER GÜNÜ HEDiYESi

ÖSS'de Yerleşemeyenlere Uyarı

Uzmanlar, ÖSS'de istedikleri bölümlere ve yerlere yerleşemeyen öğrencilere uyarılarda bulundu. Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) tercih formlarının teslim süresinin sona ermesinin ardından uzmanlar, istedikleri bölümlere ve yerlere yerleşemeyen öğrencilere uyarılarda bulundu.

Kategori  Kategori : Öss
Yorumlar  Yorum Sayısı : 0
Okunma  Okunma : 1556
Tarih  Tarih : 05 Ağustos 2009, 19:57
Google

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Şanlıurfa Rehberlik Araştırma Merkezi bünyesinde açılan ÖSS Danışma Merkezi'nde görevli rehber öğretmeni Reşat Altın, istedikleri bölüme gidemeyen öğrencilerin ek tercihlerden yararlanabileceklerini hatırlattı. Mevcut ve gelecek yıl uygulanacak olan ÖSS sistemi arasında farkları anlatan Altın, uygulamayan konulacak olan sistemin öğrenciler için daha yararlı olacağını savundu.

Altın, "Tercihler 3 Ağustos Pazartesi günü sona erdi. Bir yüksek öğretim programına yerleşemeyenler 15 gün sonra belli olacak. Tercihlerde yerleşemeyen öğrenciler merak etmesinler, çünkü yerleştirmeden sonra ek tercihlere başvurabilirler. Tercihlerde yerleşemeyen öğrencilerin ek tercihlerde yeni açılacak birimler olacağından şansları daha yüksek.

Ek tercihler Eylül ayının ortasında başlar. Ayrıca Sosyoloji, Felsefe ve Türk Dili Edebiyatı programları açık öğretim fakültesinde açılmıştır. ÖSS'de herhangi bir puan türünde 145 puan alan öğrenciler bu bölümlere yerleşebilirler. Bu da öğrencileri sevindirecek önemli bir konudur" dedi.

Mevcut ve gelecek yıl uygulamaya konacak ÖSS sistemlerine değinin Altın, "Şuan mevcut olan ÖSS sistemi 2 aşamalı yapılıyor. Şimdiki sistemde test1, test2 bulunmakta ve öğrenci 195 dakikada 240 soruya tek oturumda cevap vermesi gerekiyor. Yeni sistemde ise öğrenci nisan ve haziran ayında ayrı sınavlara gireceğinden psikolojik olarak daha rahat edecekler. Nisan ayında yapılacak Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) öğrencilere ilköğretim ve 9. sınıfın soruları sorulacak. Haziran ayında yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) ise 10, 11 ve 12. sınıfın müfredat soruları sorulacak" diye konuştu.

Meslek lisesi mezunlarının yeni sistemlere rahat bir nefes alacağını sözlerine ekleyen Altın, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yeni sistem meslek liseleri için önemli bir husus. Sınavsız geçiş kalkıyor ama bunun yanında kendi alanları dışında yaptıkları tercihlerde ağırlıklı ortaöğretim başarı puanlarında herhangi bir değişiklik olmayacak. Kendi alanlarında tercih yaptıklarında ise kendilerin ayrıca ek puan verilecek. Öğrenciler yeni sistemle ilgili rehberlik araştırma merkezlerine müracaat edebilecekleri gibi rehber öğretmenlerinden de bilgiler alabilirler."

Yazdırılabilir Sayfa Yazdırılabilir Sayfa | Word'e Aktar Word'e Aktar | Tavsiye Et Tavsiye Et | Yorum Yaz Yorum Yaz

Öss

En Çok Okunan Haberler

YENİ RESİMLER

'Ulusal medya 2010' teknikleri11 Mart 2011

ANKET

12 HAZİRAN'DA SEÇİMİ KİM KAZANIR ?







Tüm Anketler


RSS Kaynağı | Yazar Girişi

istanbul haber istanbul Doğum günü hediyesi Yılbaşı hediyeleri Hediye Estetik istanbul evden eve nakliyat istanbul evden eve nakliyat sohbet

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi


Arama sonucunda bulunan kayıtları görmek için lütfen TIKLAYIN