HABERLER
Genel ve Yerel(istanbul) haberleri sitemizde bulabilir siniz!
Netistanbul.com| MHP'de operasyon, Ülkü Ocaklari
MHP'de operasyon, Ülkü Ocaklari
MHP Genel Baskani Devlet Bahçe
11/6/2008
Ülkü Ocaklari Genel Baskani Harun Öztürk, "Liderimizin uyari ve talimatlari dogrultusunda, biz de Ülkü Ocaklari olarak hassasiyetle gereken tedbirleri aliyoruz" diyerek söyle konustu:
"Yaptigimiz, Ülkü Ocaklari’ni kapatmak degil. Ülkü Ocaklari tümüyle kapatiliyormus gibi demagoji yapanlar var. Yapilan, bir kurumsal yapinin daha iyi oturtulmasi. Bu hassas dönemde, bu ocaklarin provokasyona açik hedefler halinde tutulmasini istemedik. Bunun için daha kontrollü, daha disiplinli, daha kurumsal ve merkezi bir yapi olusturuyoruz. Bunlari kapatiyoruz ama, Ülkü Ocagi olmayan bazi ilçelerde de yenilerini açiyoruz. Bu hassasiyetimiz sayesinde, Sakarya’daki olaylarda Ülkü Ocaklari’nin hiçbir mensubu yer almadi. ’Kutsal emanet’ diye tarif edilen Ülkü Ocaklari niye kapatilsin?"
Öztürk’ün verdigi bilgiye göre, Istanbul’da toplam 11 semt ve mahalle Ülkü Ocagi kapatilarak, bu ildeki ocak sayisi toplam ilçe sayisi olan 39 ile sinirlandirildi. Ankara’da da üç adet semt ve mahalle Ülkü Ocagi’nin kapatilmasi ile Ülkü Ocagi sayisi ilçe sayisi olan 25’e indi. Izmir’de Gümüspala, Atatürk Mahallesi, Serinkuyu ve Zeytinlik beldelerindeki Ülkü Ocaklari kapatildi. Üç ilde kapatilan semt, mahalle ve belde ülkü ocagi sayisi 18 oldu.
Bundan sonra Ülkü Ocaklari, Genel Merkez’in kontrolünde sadece il ve ilçelerde kurulacak. Sartlara ve ihtiyaca göre bunlarda da sinirlandirmaya gidilecek.
Kaynak :
Bu habere henüz yorum eklenmemis. Ilk yorum ekleyen siz olun.