Son dakika haberi bulunmamaktadır.   İletişim    Reklam    Sohbet    Türkiye haritası,türkiye haritası ilçeler,türkiye haritası iller,türkiye harita,turkey maps  
Netistanbul.com sevgiliye hediye
Translate English Bedava Video izle
Anasayfa | İstanbul Trafik kameraları | Haber Ara | Resimler | İstanbul Rehberi | Seri ilanlar | İstanbul Haritası Video izle | Hava Durumu | Anketler | Sitene Ekle | RSS Kaynağı | Paylaş

HABER ARA


Gelişmiş Arama

EN ÇOK OKUNANLAR

SEVGİLİYE İLGİNÇ HEDİYE İÇİN TIKLA ! DOĞUM GÜNÜ HEDİYESİ SEVGiLiLER GÜNÜ HEDiYESi

Tahliye eden hakimlerin ortak özelliği

Millete ve hükümete karşı 'kirli tezgah' belgesinin ıslak imzalı orijinalinin ortaya çıkmasından sonra çarşamba gecesi tutuklanan Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek, tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

Kategori  Kategori : İnternethaber
Yorumlar  Yorum Sayısı : 0
Okunma  Okunma : 1474
Tarih  Tarih : 14 Kasım 2009, 16:58
Google

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Çiçek'in avukatı Mustafa Çevik'in itirazını değerlendiren 9. Ağır Ceza Mahkemesi, 43 saat aradan sonra akşam saatlerinde sürpriz bir tahliye kararı aldı. Kararın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'demokratik açılım'la ilgili TBMM'de konuşma yaptığı dakikalarda alınması dikkat çekti.

Albay Çiçek için herhangi bir yurtdışı çıkış yasağı ve adli kontrol uygulaması da getirilmedi. Kararın tutuklu sanık Çiçek'in kaçma şüphesinin olmadığı ve mevcut delil durumlarının değerlendirilmesi sonucu alındığı öğrenildi. Nurettin Ak'ın başkanlık ettiği heyette hakim Tuncay Aslan ve iki hafta önce atanan üye hakim Yılmaz Alp gelmediğinden geçici görevlendirilen 12. Ağır Ceza hâkimi Oktay Kuban yer aldı. Heyet, kararı oy birliğiyle verdi. Kararda Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) tartışmalı yaz kararnamesinden sonraki atamalarıyla görevlendirilen iki hakimin yer alması dikkat çekti. Kararın gerekçeleri arasında ayrıca Çiçek'in memur olması, yerinin sabit olması, delillerin toplanmış olması, kaçma ihtimalinin olmamasının da yer aldığı belirtiliyor. Ancak, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 100. maddesinde tüm bu gerekçeler olsa bile şüphelinin TCK 314'tenyani terör örgütü üyeliğinden tutuklanması gerekiyor. Hukukçular, tutukluluk halinin sürmesi için bu maddeden tutuklama kararının alınmış olmasının bile yeterli olduğuna dikkat çekiyor. Tahliye kararı bu yönüyle de tartışılacak. Kurmay Albay Dursun Çiçek'i 43 saat sonra tahliye eden mahkemenin heyeti tartışmalı yaz kararnamesinden sonra yeniden oluşmuştu. Mahkeme Başkanı Nurettin Ak ve Hakim İdris Asan, atamalardan sonra heyette kaldı. Ancak itirazın değerlendirildiği dün akşamki heyet toplantısına İdris Asan ve Alp yer almazken, karar yeni atanan hakimlerin oyuyla çıktı.

HSYK, kritik davalara bakan hakim ve savcıları almak istemesiyle tartışmalı hale gelen 22 Temmuz kararnamesinde mahkemeye yeni üye olarak hakim Tuncay Aslan'ı atamıştı. Daha sonra Hakim İsmail Gündüz emekli olduğu için yerine Ekim 2009'da hakim Yılmaz Alp İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nin yeni üyesi olarak görevlendirildi. Talebi inceleyen heyete İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi Oktay Kuban geçici olarak görevlendirildi. Oktay Kuban da, ekimde HSYK tarafından Hurşit Tolon'u tahliye eden İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne atanmıştı. Şener Eruygur'un eşi Mukaddes Eruygur bu mahkemeden 'bizim mahkeme' diye bahsetmişti. Hakimler Ede ve Kutluata'nın yerlerinin değiştirilmesine rağmen 22 Temmuz Kararnamesi'nde İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne atama yapılmadı. HSYK, Dursun Çiçek'in adliyeye çağrıldığı dönemde her iki mahkemeye yeni üye atadı.

Albay Dursun Çiçek, 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı' belgesinin ıslak imzalı orijinalinin savcılara gönderilmesiyle başlayan sürecin sonunda 11 Kasım Çarşamba günü tutuklanmıştı. Tutuklama kararını 9. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi İdris Asan vermişti. Tutuklanmasının hemen ardından Çiçek'in avukatı Mustafa Çevik tutuklamaya itirazda bulunmuştu.

"AKP ve Gülen'i bitirme planı" isimli belgenin 12 Haziran'da Taraf gazetesinde gündeme gelmesinin ardından açılan soruşturma kapsamında 30 Haziran 2009'da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifade veren Dursun Çiçek, sevk edildiği İstanbul Nöbetçi 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından aynı suçtan tutuklanmıştı. Dursun Çiçek, avukatının tutuklama kararına itiraz etmesi üzerine, 18 saat sonra 1 Temmuz 2009'da tahliye edilmişti.
Yazdırılabilir Sayfa Yazdırılabilir Sayfa | Word'e Aktar Word'e Aktar | Tavsiye Et Tavsiye Et | Yorum Yaz Yorum Yaz

İnternethaber

En Çok Okunan Haberler

YENİ RESİMLER

'Ulusal medya 2010' teknikleri11 Mart 2011

ANKET

12 HAZİRAN'DA SEÇİMİ KİM KAZANIR ?







Tüm Anketler


RSS Kaynağı | Yazar Girişi

istanbul haber istanbul Doğum günü hediyesi Yılbaşı hediyeleri Hediye Estetik istanbul evden eve nakliyat istanbul evden eve nakliyat sohbet

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi


Arama sonucunda bulunan kayıtları görmek için lütfen TIKLAYIN