Mersin’de Gezilebilecek Tatil Bölgeleri

Mersin Akdeniz Bölgesi’nde yer alan 20’den fazla antik kentiyle ve kumsallarıyla ön plana çıkan bir liman kentidir. Yılın neredeyse tamamının güneşli geçtiği Mersin, Batı komşusu Antalya ile kıyaslandığında sahip olduğu doğal güzelliklere ve zenginliklere rağmen hak ettiği değeri görmese de, keyifle gezebileceğiniz doğal güzelliklere ve bütçenize iyi gelecek cinsten uygun fiyatlı yerlere sahip. İşte Mersin’de gezilebilecek tatil bölgeleri!

1-SİLİFKE: Silifke, şehir merkezinin 85 km batısında yemyeşil Toros Dağları ve Akdeniz mavisinin arasında kalan Mersin’e gittiğinizde öncelikli olarak ziyaret etmeniz gereken yerlerden. Yüzyıllar boyunca bir arada yaşayan çok kültürlü nüfusun etkisiyle zengin kültürel birikime sahip.

Silifke Gezilecek Yerler

l Cennet-Cehennem Mağaraları

l Silifke Kalesi

l Olba Antik Kenti

l Narlıkuyu Mozaik Müzesi

l Aya Tekla Kilisesi

l Adam Kayalar

l Kız Kalesi

l Astım Mağarası

l Kanlı Divane

l Tarihi Taş Köprü

l Jüpiter Tapınağı

l Uzuncaburç

l Cambazlı Kilisesi

Gibi noktalara çok yakın olduğundan Mersin’e gittiğinizde muhakkak görülmesi gereken bu yerlere günübirlik geziler düzenleyebilirsiniz.

2-SUSANOĞLU/ATAKENT: Susanoğlu, Mersin’e 30 dakika, Silifke’ye ise 10 dakika mesafede yer alıyor ve Türkiye’de mavi bayrak unvanı kazanmış en iyi plajlardan birine sahip. Mersin’e gittiğinizde denize girebileceğiniz en güzel yerlerden.

3-TARSUS: Tarsus, Mersin’in en önemli ilçelerinden biridir. Tarsus birçok farklı dinden kültüre ev sahipliği yaptığı için mükemmel bir kültürel mirasa sahip.

Tarsus Gezilecek Bölgeler

l St. Paul Kilisesi

l Tarsus Ulu Camii

l Kırk Kaşık Bedesteni

l Tarsus Şelalesi

4-Anamur: Anamur, Mersin ve Antalya karayolunun ortasında kalıyor. Etkileyici doğal güzellikleri ile büyük şehir stresinden uzaklaşıp huzurla vakit geçirilecek bir ortama sahip.

Anamur Gezilecek Bölgeler

l Anamur Müzesi

l Aynalıgöl Mağarası

l Anemurium Antik Kenti

l Mamure Kalesi

5-Erdemli: Mersin turizminde önemli yerlere sahip olan Kız Kalesi, Ayaş gibi beldelere ev sahipliği yapıyor.

Kızkalesi: Mersin’in Erdemli ilçesine 23 km uzaklıkta yer alan önemli tatil merkezlerinden biridir. Kızkalesi’nde Bizanslılar, Selçuklular gibi farklı kültürlere ait izler bulunuyor. Beldenin adını aldığı Kız Kalesi ise birçok kişi için bölgeyi ziyaret etme sebebi.

Ayaş: Erdemli’de yer alan sahil kasabalarından biridir. Ayaş, Selçuklular ve Osmanlılardan kalma çok sayıda tarihi esere sahip. Ayaş’ın sahil şeridi boyunca sıralanan tüm plajlarında Mersin Büyükşehir Belediyesi şezlong, tuvalet, duş ve cankurtaran hizmeti gibi gerekli hizmetleri sağlıyor.

6-KARGIPINARI: Kargıpınarı, Erdemli’ye bağlı, Mersin’in hareketli turizm merkezlerinden biridir. 50 yıl öncesine kadar kendi halinde bir balıkçı köyü olan Kargıpınarı, ismini sazlık ve sulu bir arazide kurulduğundan dolayı almış. Köyü kuranların büyük bölümü yakın çevreden gelen Yörükler. Bu nedenle geleneksel Yörük kültürü burada hâlâ yaşatılıyor.

7-Yanışlı Sahili, Gülnar: Mersin’in batısında Taşeli Platosunda kurulu, doğal güzellikleriyle görülmeye değer bir yerleşim noktası. Akdeniz’e kıyısı olmasına rağmen ilçe merkezi Akdeniz kıyısından 50 km kuzeyde bulunuyor. Akdeniz kıyısında yer alan Yanışlı Köyü’nü Türkmenler yayla olarak kullanıyor ve huzurlu atmosferi ince taneli sahiliyle huzurlu bir kaçış noktası.

Yanışlı Sahili Gezilecek Bölgeler

l Yanışlı Sahil Mağarası

l Aydıncık Tabiat Parkı

l Ilısu Şelalesi

l Glindire Mağarası

8-Tisan Koyu: Bölgedekiler tarafından “saklı cennet” olarak adlandırılan bu koy, turkuaz denizi ve doğasıyla Mersin’in ve hatta ülkemizin en güzel koylarından. Yunan kolonisi olarak kurulduğu için kilise ve kale gibi kalıntıların yanı sıra, içlerinde mozaiklerin de bulunduğu çok fazla tarihî kalıntıya sahip.

Tisan Koyu Gezilecek Bölgeler

l Aphrodisias Antik Kenti kalıntıları

l Tisan Adası

Gezilecek yerler hakkında detaylı bilgi:

Uzuncaburç: Helenistik çağda Olba Krallığı’nın ibadet yeri olan Uzuncaburç, MS 72’de Olba’dan ayrılarak Diocaesarea (Tanrı-İmparator Kenti) adıyla özerk bir siteye dönüşmüş.

Şeytan Deresi Kanyonu ve Adam Kayalar: Büyük boyutlardaki insan kabartmalarıyla Türkiye’nin en önemli tarihi eserlerinden biridir. Kabartma bölgesinde on bir erkek, dört kadın, iki çocuk, bir dağ keçisi ve bir Roma Kartalı kabartması yer alıyor.

Aya Tekla Kilisesi: Meryemlik olarak da adlandırılan bir mağara kilisesidir. 17 yaşından itibaren kendini dine adayan, Hristiyanlığı yaymak için yollara düşen Aya Tekla, öldürüleceğini anladığında kaçarak bu mağaraya sığınmış. Aya Tekla’nın sığındığı bu mağara kayboluşundan sonra Hıristiyanlarca kutsal sayılarak kiliseye dönüştürülmüştür.

Silifke Kalesi Ve Tekirambarı Sarnıcı: 185 metre yüksekliğinde Silifke’ye hâkim bir tepede yer alıyor. Kalenin içerisinde kemerli galeriler, depolar, şu sarnıçları ve yapı kalıntıları bulunuyor. Tekirambarı Su Sarnıcı ise Silifke Kalesi’nin eteğinde yer alıyor. Sarnıcın 10 burcu bulunuyor. Sarnıç Bizans döneminde inşa edilmiş görkemli bir yapı.

Bir cevap yazın