Türkiye’nin Yerli Otomobili TOGG Hakkında Herşey

Türkiye’nin yerli otomobili TOGG hakkında herşey olarak kaleme aldığımız bu yazımızda, elbette herşey henüz gün ışığına çıkmış olmamakla birlikte, paylaşılan bilgileri size aktarmayı amaçladık. Tasarımından, akü sistemine; yapay zeka teknolojisinden dış aksamlarına; parça montajından çizimine değin birçok konuyu sizlere aktarmak istedik. Günümüz elektrikli araç teknolojisi ile mukayesesi ve tahmini fiyatını da sizlerle paylaşmayı arzuladık. Dilerseniz her bir konuya alt başlık olarak geniş birer parantez açarak başlayalım. Ve lütfen bu konuda eklemek istediklerinizi bizimle paylaşınız. Bu noktada sadece olumlu değil; aynı zamanda tenkitlerinizi de paylaşabilirsiniz. Unutmayın ki; muhakkak paylaşımlar herşeyi olmasa da birçok şeyi değiştirebilecek güçte olabilir!

Türkiye’nin Yerli Otomobili TOGG Hayırlı Olsun

Öncelikle Hayatadair ekibi olarak bu yeni projenin devletimiz ve milletimiz için hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Umarız, en kısa sürede Almanya ve İtalya gibi ülkeler ile aynı sınıfa girebilecek güce geliriz. Ve umarız bu duruma müteakiben diğer ezilmiş ve zayıf ülkeler de bu güce ulaşarak güçlenir, yorulmuş olan insanlarına bir hayat damarı oluverir.

TOGG Hakkında

Aslında otomobilimiz henüz bir prototip aşamasında ve henüz tüm bilgiler kamuoyu ile paylaşılmış değil. Ve TOGG da aslında bu aracın ismi değil, sadece bir ifade. İlerleyen günlerde tıpkı Türk Lirası için yapılan yarışma gibi bir yarışma ile yeni aracımız için bir isim bulunacak. Ancak şuan için TOGG demekte devam ediyoruz.

Bildiğiniz gibi 2010’ların başında dönemin Başbakanı Recep Tayip Erdoğan, milli ve yerli bir aracımız neden olmasın diye kamuoyu nezdinde bir sesleniş gerçekleştirdi. Bu seslenişe cevap ise yine kendisi tarafından ancak bu kez Cumhurbaşkanlığı döneminde cevap geldi. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında bir heyet, bunun için ilk ciddi adımı atmayı amaçladı. Sonrasında ise Babayiğitler olarak bilinen bazı şirketler, bu taşın altına elini atacaklarını ifade ettiler.

Sonuç olarak; bu Babayiğitler, Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell Grubu ve Zorlu Grubu oldu.

Tasarımı İtalyanlara Yaptırıldı

Çizimi ve tasarımı İtalyan Pininfarina tarafından yapılan TOGG, HongKong’da tanıtıldı. Bunun aslında ilk bakışta göze hoş gelmediği biliyoruz. Ve alt yapı olarak, teknik donanım olarak, bilimsel akıl olarak aslında ülkemizde bu kabiliyet var. Ancak şunu bilmek gerekir ki; ilk adım için deneyimler her zaman değer katar. Ve hem HonKong gibi dünyanın kalbinin attığı ticaret ülkelerinden birinde tanıtılması, hem de İtalyan Pininfarina tarafından tanıtılması, ihtiyaçların karşılanma becerisine sahip olmadığımızı göstermez. Sadece deneyimlerin her zaman değer kattığını belirtmek gerekir. Bu anlamda önemli bir adım olarak kabul edebiliriz. Zaten TOGG şirketinin CEO’su, Gürcan Karakaş da bu bağlamda, ilerleyen zamanda her anlamda kendi göbek bağımızı keseceğimiz bir süreç yakın diyerek, bu konudaki soru işaretlerini ortadan kaldırdı.

Gürcan Karakaş Kimdir?

TOGG denince akla ilk gelen kişilerden biri olan Gürcan Karakaş için de bir ayrı parantez açmak istedik. Mehmet Gürcan Karakaş, 1965 yılında Antalya Akseki’de doğan Karakaş, 1988 yılında ODTÜ Makine Mühendisliğinden mezun olmuştur. Hemen sonrasında Aselsan’da görev almaya başlayan CEO, 1990 yılında Bosch’ta çalışmaya başladı. Ardından ise Almanya’nın en etkili teknoloji firmalarından olan ve dizel püskürtme teknolojisinin geliştirildiği firma olan Feuerbach’te çalışmaya başladı. Burada rüştünü kanıtlayan Karakaş, Almanya’da Bosch’un başına getirildi.

Birçok şirketten üst düzey yöneticilik teklifi alsa da; Cumhurbaşkanı’nın doğrudan temas kurması ile birlikte, ülkesi için çalışmayı seçmiş ve çok önemli adımlar atarak TOGG şirketinin başına geçmiştir.

SEO uyumlu anahtar kelimeler: Feuerbach, Gürcan Karakaş Kimdir?, İtalyan Pininfarina, TOGG, TOGG Hakkında, TOGG tamamen yerli mi?, Türkiye’nin Yerli Otomobili TOGG

DİKKAT ÖNEMLİ : Bu emeklerin karşılığı olarak güzel bir yorumunuzu benden esirgemezseniz çok mutlu olurum.